Dermedicare

                           Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Littekentherapie

Littekentherapie is een veelomvattende therapie die erop gericht is de klachten van een litteken te verminderen. Welke onderdelen we inzetten is afhankelijk van de klacht van het litteken, het soort litteken en de wensen van de patiënt. Hieronder vindt u een overzicht van de behandelonderdelen.

  • Littekenmassage: door het litteken te masseren met bepaalde massagegrepen leren we de cellen in het litteken weer de bewegingen te laten maken die hij hoort te maken. Vooral bij verkleefde littekens gebruiken we littekenmassage om de functie van het litteken weer zoveel mogelijk te herstellen.
  • Endermologie (LPG): dit apparaat werkt op vacuüm kracht en is net als littekenmassage gericht op het functieherstel van het litteken. Endermologie zetten we veel in bij verkleefde littekens. Zeker voor littekens in het gezicht die moeilijk op te pakken zijn is endermologie een uitkomst.
  • Siliconen: pleisters of gel van siliconen worden ingezet bij een verdikt litteken, jeuk of erg rood litteken. Ook kunnen deze preventief worden gebruikt.
  • Littekentape: door rekbaar tape op een bepaalde manier op de huid te plakken ontstaat er een trekkracht aan het litteken. Deze kracht zorgt voor een continue prikkel waardoor cellen in beweging komen en er functieherstel optreedt. Daarnaast zorgt littekentape voor een betere toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.
  • Microneedling: het opnieuw, gecontroleerd, verwonden van een litteken zorgt voor een prikkel waardoor cellen zich 'normaler' gaan gedragen. De wondgenezing wordt opnieuw gestart maar dan gecontroleerd. Microneedling wordt veel ingezet bij alle soorten littekens.
  • Zelfmassage en beweging: misschien wel de belangrijkste, het aanleren van goede zelfmassage. Door dagelijks het litteken te bewegen en te masseren worden er continu prikkels gestuurd naar de cellen om zich te herstellen naar hun oude functie. 
Ervaringsverhaal littekentherapie

Tijdens de intake bespreken we de behandelonderdelen die voor u van toepassing zijn. Een litteken zal altijd een litteken blijven maar de klachten kunnen soms echt wonderbaarlijk veel verminderen. 

Vergoeding

Littekentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende en/of de basisverzekering. Dit is afhankelijk van het soort litteken, de locatie en uw verzekering. We geven u hier graag informatie over tijdens uw intake gesprek. 

 
E-mailen
Bellen